ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כ' אדר א תשע"ד

    מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כ' אדר א תשע"ד
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מדי שבוע אנו מעלים את המתכונים שהגישה מירי זורגר בתוכנית ניחוחות שבת עם מירי זורגר ויעל איבר.

    והשבוע עוף בתבשיל עבניות, עוגת גבינה אפויה, עוגיות סנדביץ שומשום וסלט ארטישוק.

    בתיאבון

    עוף בתבשיל עגבניות

    מצרכים
    12 חלקי עוף
    מלח גס
    פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי
    קמח

    לרוטב
    1 בצל גדול
    4 שיני שום
    1 גמבה גדולה
    1 מיכל עגבניות חתוכות
    1 כוס ציר עוף
    1 כפית אורגנו

    אופן ההכנה
    את חלקי העוף מתבלים במלח פלפל משני הצדדים
    טובלים את חלקי העוף בקמח .
    מחממים שמן במחבת ומטגנים את חלקי העוף עד להשחמה
    בסיר שטוח סוטאז' מטגנים בצל עד להשחמה
    מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת
    מוסיפים פלפל אדום ומטגנים קלות
    מוסיפים את קופסת העגבניות ואת הציר עוף
    מתבלים ומביאים לרתיחה
    מניחים מעל את חלקי העוף ומכסים
    מבשלים חצי שעה ומגישים

     

    עוגת גבינה אפויה

    מצרכים

    לבצק
    300 גר' קמח
    200 גר' חמאה
    100 גר' א סוכר
    1 ביצה

    למלית
    750 גר' גבינה
    1 1/2 כוסות א סוכר
    1 שמנת מתוקה
    2 אינסטנט וניל
    3 ביצים

    לציפוי
    1 שמנת חמוצה
    1/2 כוס א סוכר

    אופן ההכנה
    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל
    שמים את כל המצרכים במעבד מזון מלבד הביצה ומעבדים למסת פירורים מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק
    עוטפים בנילון נצמד ומניחים לחצי שעה במקרר
    מרדדים לעלה דק ומרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ
    דוקרים במזלג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

    הכנת המלית
    מקציפים בקערת המקסר קלות את השמנת מתוקה
    מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים לקרם חלק
    מעבירים את מלית הגבינה אל התבנית עם הבצק האפוי
    אופים 10 ד' בחום גבוהה 180 מעלום ןלאחר מכן מנמיכים את החום ל 160 מלות ואופים שעה נוספת
    מצננים

    מכינים ציפוי
    מערבבים את השמנת עם הא. סוכר ומצפים

     

    עוגיות סנדוויץ שומשום

    מצרכים

    לעוגיות
    170 גר' סוכר
    170 גר' חמאה או מרגרינה
    55 גר' גלוקוזה
    60 מ"ל קצפת צימחית
    200 גר' שומשום לבן
    50 גר' שומשום מלא
    50 גר' שומשום שחור
    60 גר' קמח

    לגנש
    150 גר' שוקולד מריר קצוץ
    150 גר' קצפת צמחית

    אופן ההכנה
    בסיר הניחי את החמאה הסוכר הגלוקוזה והקצפת ובשלי לרתיחה
    בקערה נפרדת הניחי את השומשומים והקמח וערבבי היטב
    הוסיפי את תערובת השומשומים אל הסיר וערבבי היטב
    הביאי לרתיחה נוספת והסירי מהאש
    צנני
    בתבנית שקעים מסיליקון בקוטר 4 ס"מ הניחי כ חצי כפית מהתערובת
    מלאי כך את כל השקעים
    אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואפי כ 6-7 ד' או עד להשחמה קלה
    הכיני כך את כל העוגיות

    הכנת הגנש
    שמי את השוקולד והקצפת בקערה והמיסי במקרו גל עד להמסה מלאה
    הרכבת העוגייה
    מעל עוגייה אחת זלפי מעט מהגנש סגרי בעוגייה נוספת
    הכיני כך את כל העוגיות
    אכסני במקפיא.

     

    סלט ארטישוק

    מצרכים
    2 שקיות תחתיות ארטישוק קפואות
    1/3 כוס שמן זית
    1 כפית מלח גס
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לרוטב
    1 בצל שאלוט קצוץ
    מיץ מחצי לימון
    1 כף חרדל דיזון
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    3 כפות בזיליקום קצוץ
    בערך חצי כוס שמן זית

    לתוספת לסלט
    1 גמבה בתחמיץ קצוצה דק
    1 בצל סגול קצוץ
    3-4 כפות פטרוזליה קצוצה
    1 כוס צלפים
    פתיתי פלפל אדום מתוק מיובש

    אופן ההכנה
    חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים .
    את לבבות הארטישוק מתבלים ושמים בתבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות
    ואופים 20 ד'

    הכנת הרוטב
    את כל המצרכים מלבד השמן מעבירים למעבד מזון ונותנים כמה פולסים
    מפעילים שוב ומוזגים את השמן לאט לאט
    טועמים ומתקנים תיבול
    שופכים את הרוטב על הארטישוק ומערבבים
    מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים
    מגישים מיד.



    0 תגובות